Dekarbonizacija motora sa unutarnjim izgaranjem

Dekarbonizacija motora je proces čišćenja unutrašnjosti motora od nakupina ugljika koje nastaju nepotpunim izgaranjem goriva. Večina vozača često primjeti crni dim pri naglom dodavnju gasa.Taj crni dim su nakupine ugljika koje su se nataložile po turbini, ventila, usisnoj i ispušnoj grani. Uzrog tih nakupina je nepotpuno izgaranje goriva i dugotrajana vožnja na niskim obrtajaima.

Nakupine ugljika su najčešći uzrok vrlo skupih kvarova na motorima koji vas mogu koštati i do nekoliko tisuća kuna. Ovaj problem nakupine ugljika se može riješiti novom metodom čišćenja koju smo usavršavali i testirali predhodnih godina.Slične metode čišćenja nakupina ugljika se već prakticiraju u razvijenijim zemljama svijeta.

Uređaj za dekarbonizaju motora radi na principu elektrolize i spaja se na usisnu granu motora gdje se dobiveni plin koji proizvodi uređaj miješa sa zrakom koji motor usisava. HHO plin tim putem dospjeva do komore za izgaranje u kojojdolazi do blago povečeva temperaturu koja unuštava nakupine ugljika te izbacuje kroz ispušnu granu motora.Ovim načinom čišćenja nemože doći do nikakve štete na motoru jer motor trpi puno veće i pritiske i temperature pri  većim brzinama na auto putu(140-200km/h i >) a pri tim brzinama se i događa proces sličan ovome , a razlika je u tome što mi taj proces dodatno pospješujemo dodavanjm dodatnih  kemijskih sredstava koja podspješuju izgaranju ugljika u rada motora na leru(600-800 okretaja).Proces traje od 30-60 minuta ovisno o stanju kilometraze i općem stanju motora.Dekarbonizacija nije u stanju očistiti nakupine ugljika na motorima koji nisu redovo održavani i imaju povece kilometraže(200000-500000km) ali ce ih svakako smanjiti.Na takvim motorima je potrebno mehaničko čišćenje i nikakvi uređaji koji postoje u današnjem svijetu nemogu u potpunosti očistiti takve vrste nakupina.

 

 

Uređaje koje proizvodimo i nazivamo Aqua Cleaning su osmišljeni i usavršen da bi učinio uslugu vama te produžio vijek vašeg motora i očistio nakupine ugljika sa usisne i ispušne grane te ventilima, turbini, čelu klipa. Nakon tretmana od 30 do 60 minuta  motor će biti očišćen ili djelomicno očišćen,biti življi, mirniji u leru,imati lakši odaziv na gas i trošiti do 5 posto maje goriva sljedećih 10000 – 15000km, te vratiti količine ispušnih plinova na tvorničko stanje motora koje je morao zadovoljavati. Nakon tretmana nije potrebno izmjenjivati motorno ulje koje se na većini sličnih uređaja moralo izmjeniti.

Nakon 10 minuta rada AQUA CLENING uređaja....