HHO sustav

 

Namjena HHO sustava je poboljšanje izgaranja goriva u cilindru na motorima sa unutarnjim izgaranjem. Večina zaintereisranih za HHO sustav misli da je riječ o sustavu koji zamjenjuje postojeće goriv, to nije točno.Kako smo već napisali HHO sustav služi za poboljšanje izgaranja goriva te s tim poboljšanim izgaranjem dolazi do povećane snage motora i upravo je tu "tajna uštede". Da pojasnim, svaki motor sa unutarnjim izgaranjem ima točno određenu potrošnju goriva s obzirom na kilažu koju vuče ili gura ako mu povečate snagu tj kilovate on će trebati manje goriva da vozi istom konstatnom brzinom (recimo 90km/h) ako vuče ili gura istu kilažu (recimo 1400kg težina prosječnog automobila). Tako da bi imali realnu uštedu treba znati voziti sa HHO sustavom.Priče da nemožete uzeti energiju sa vozila tj alternatora ne vrijede za hho sustav jer on ne zamjenjuje postoječe gorivo nego poboljšava izgranje tj služi kao dodatak ili bolje rečeno ADITIV zraku koji motor usisava i tako obogaćuje smjesu goriva i neznatno povečava temperaturu izgaranja. Smjesom zraka koja je obogaćena kisikom i VODIKOM dolazi do povečanja snage motora.HHO generator uzima jako mali dio struje sa alternatora (cca 150wata u prosjeku) za proizvodnju HHO plina kojim bi obogatio smjesu zraka koji motor usisava. Moram također navesti jednu sličnost a to je TURBO PUNJAČ (ko nezna princip rada neka gugla i pronaći će na internetu).On uzima energiju ispušnih plinova da bi povečao količinu zraka koji motor usisava (tlakom) i tako povečao snagu motora.I sad niko nemože reći da će time povečava potrošnja goriva kad svi znamo da motor recimo u golfu 4 1.9 SDI sa 70 ks troši isto ako ne i više od 1.9 tdi sa 90 ili 110ks.Razlike u potrošnji između ta tri motora ima ali onaj sa najviše konja će pri brzini od 90 km/h trošiti najmanje s obzirom na kilažu koji ima golf 4.Time smo zaključli da HHO sustav štedi ali KOLIKO???   

O uštedi goriva sa HHO sustavom se priča o 30,40, 50 % što je NOTORNA LAŽ.Sa HHO sustavom možete uštediti do 30% novaca ali ne i goriva.Ako pričamo o gorivu to je u rasponu od 5-15% i to kod jako dobrih motora tj kod motora sa jako dobrom kompresijom te kod kvalitenog HHO sutava koji necuri, nepuca nije od raznih plastika tipa PP,PE,HDPE,PVC,ABS itd nego od kvalitetnog inoxa po mogučnosti što debljeg.Također što je motor ishabaniji i ima lošiju kompresiju to je i ušteda manja.

Kad pričamo o novcu to je druga stvar. Ugradnjom HHO sustava se poboljšava izgaranje goriva dodajući vodik i kisik što smo već rekli a s time smanjujete stvaranje ugljika koji nastaje izgaranjem goriva te se manje prlja ulje motora a time ulje duže drži svoju viskozitet i duže traje.Kod motornih ulja je jako bitno da ima što manje upravo čadi u motoru jer se time usporava habanje motora. Manje habanje duži vjek trajanja motora. Manje čađi u motoru manje kvarova na egr ventilu, diznama, turbo punjaču te svi ostalim djelovima kod kojih dolazi do kvara upravo zbog čađi(ugljika).Tako dolazimo do zaključka kako onih 30% novaca štedi HHO SUSTAV.

 

HHO sustav je sklop komponenti koje čine:

1.HHO generator

2.Posuda za elektrolit

3.Kontrolna elektronika

4.Filter HHO plina (babler)

5.Crijeva za spajanje HHO sustava

 

Svaka od ovih komponenti je jako bitna ni jedana se nesmije zanemarivati jer ako imate bilo koju lošu komponentu u sustvu moguče je da nećete imati nikakvu uštedu upravo zbog toga.

                                              

Bitno je nagalsiti da sa većinom HHO sustava na tržištu nećete imati nikakvu uštedu a razlog tome je loš proizvod koje kavih biznis njuški kojima je samo zarada tj što veća zarada u glavi na štetu samog proizvoda. HHO generator je vrlo jednostavan nazovimo ga uređaj ali ako će mo uspoređivati i akumulator je vrlo sličan.Kad ste čuli da je neko u garaži napravio akumulator i prodaje na lokalnim oglasnicima.NIKAD! Za proizvest kvaliteten HHO sustav treba puno znanja iz raznih područja od fizike, kemije, elektrotehnike te jako dobro poznavanje rada motora sa unutranjim izgaranjem  i način funkcioniranje svih senzora koji kontoroliraju sam rad motora.Većina tih loših proizvođača  HHO sustava su uglavnom šaneri , prevaranti , ekonomisti, propali poduzetnici i ostali pohlepnici za novcem. Prodajom takvih HHO sustava kakve oni prodaju su nanjeli veliku štetu svima nama što  radimo ozbiljne HHO sustave i svako dnevno radimo na njihovom poboljšavanju (usavršavanju).  Prije ugradnje i kupovine samog HHO sutava se dobro informirajte jako je puno laži i neistine koja kruži po internetu o samim HHO sustavima.Na vama je da procjenite ko piše istinu ko laži.Izbjegavajte HHO sustave koji su od plastike tj koji imaju jako puno plastike.Plasticne posude za elektrolit, ako na generatoru nevidite inox ne kupujete ga svaki generator na kojem se vidi samo plastika i guma je loš, pregrijava se, ima problem sa prevelikim povečanjem struje tj pravi pre veliku količinu vodene pare. Generator mora bit od inoxa izvana kao i iznutra. Posuda također mora bit on inoxa. Ako imate bilo kakve nedoumice slobodno nam se obratite putem mail-a.

Primjer loših HHO generatora i sustava:

Naš HHO sustav je velikom većinom on inoxa ne pregrijava se, stabilono radi, nema probleme sa curenjem i pucanjem i što je najbitinije štedi do 15% na gorivu. Primjer: